Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

 

 

Kako priti do uspešnih in učinkovitih poslovnih procesov

Danilo Tic

Če želimo priti do uspešnih in učinkovitih poslovnih procesov v vašem podjetju ali organizaciji, se je potrebno osredotočiti na odjemalce (zanje uporabljamo tudi druge izraze kot so: naročniki, stranke ...). Ti nastopajo v vsakem poslovnem procesu in so lahko del podjetja. Lahko pa predstavljajo odjemalce, ki želijo od nas naše proizvode ali storitve.

Zanje uspešno izvedemo poslovni proces ali učinkovito končamo zastavljeno delo, ki ga moramo zanje opraviti. Delo je lahko socialno, emocionalno ali stvarno. Odjemalcu moramo pri tem ustvariti korist ali mu zmanjšati tveganja. V ta namen analiziramo obstoječe procese in se vprašamo, če naša ponudba opravlja delo (emocionalno, socialno ali stvarno) za našega odjemalca in mu pri tem prinaša koristi ali zmanjšuje tveganja. Z ugotovitvami do katerih pridemo, oblikujemo poslovne procese, ki bodo delovali optimalno.

Vrednost, ki gre iz enega procesa v drugega in je usklajena z vrednostno ponudbo, ki je namenjena končnemu odjemalcu. Pri vsem pa zadovoljuje potrebe, želje in zahteve vseh ostalih odjemalcev. Če se pri tem upoštevajo koristi in tveganje, to privede k boljši uspešnosti in učinkovitisti procesov podjetja ali organizacije, pa tudi večjo uspešnost delovanja podjetja.

Danilo Tič